Nieuws   Zoeken 

@strid's knoflooksoep met achterham
Ingredienten: (2 pers.):
350 g kruimige aardappels
1 kruidenbouillontablet
125 g achterham
2 tomaten
3 bosuitjes
1 el olijfolie
3 el slagroom
3-5 tenen knoflook
peper en zout
Bereiding:
Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. In een pan de blokjees met ½ liter water en de bouillontablet aan de kook brengen. Aardappelblokjes gaar laten koken en ondertussen de ham in reepjes snijden. Tomaten in vieren snijde, vruchtvlees verwijderen en in reepjes snijden. Bosuitjes ook in dunne reepjes snijden. In een koekepan wat olie verhitten en de knoflook er boven uitpersen. Ham-, tomaat- en uireepjes erdoor scheppen en 1 minuut roerbakken. Van het vuur af de de bouillon met de aardappeles pureren, knoflookmengsel door de soep scheppen en even goed doorwarmen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Receptnummer: 8811 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept