Nieuws   Zoeken 

Vera's uiensoep van de Parijse Hallen
Ingredienten: (4 pers.):
40 gr boter
600 gr uien
2 teentjes knoflook
1 potje rundvleesbouillon
1 vleesbouillontablet
2 laurierblaadjes
zout/peper
stokbrood
120 gr geraspte (Gruyere)kaas
Bereiding:
Snijd de ui in ringen. Verhit de boter en bak hierin de uiringen glazig. Pers de knoflook erboven uit en laat even kort meebakken. Voeg een scheutje water toe en laat de uiringen ca. 5 min. stoven. Voeg het potje bouillon toe met 2 potjes water. Laat aan de kook komen en verkruimel het vleesbouillontablet erboven. Voeg de laurier toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog ca. 15 min. heel zachtjes koken. Verwijder de laurier. Snijd het stokbrood in sneetjes. Leg een snee stokbrood in een vuurvaste soepkom en strooi er royaal kaas overheen. Schenk de soep erover heen. Laat de kom onder een hete grill gratineren.
Receptnummer: 8835 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Zo'n 20 jaar geleden heb ik dit recept ontfutseld van een kok uit Parijs, die werkte bij een bistrootje vlak bij de Parijse Hallen. Het is heel simpel van samenstelling en toch verrukkelijk. Als ik weinig tijd heb sla ik het gratineren over. Dan schenk ik de soep in kommen en gooi ik er flink wat geraspte kaas in.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept