Ingredienten: (4 pers.):
250 gr runderpoelet
10 peperkorrels
stukje foelie
3 tl zout
1 dunne prei
2 stengels bleekselderij
1/2 courgette
1 kleine venkelknol
200 gr broccoli
2 takjes peterselie
10 sprietjes bieslook
1 vleestomaat
peper
Worchestersiresaus
| Bereiding:
Breng in een pan 1½ liter water, de runderpoelet, peperkorrels en foelie aan de kook. Laat de poelet ca. 2 uur trekken. Snijd ondertussen de prei in ringen. Snijd de bleekselderij, courgette en venkelknol in blokjes. Verdeel de broccoli in kleine stronkjes. Snijd de tomaat in stukjes. Zeef de bouillon. Voeg alle groenten er aan toe en laat de soep zachtjes ca. 10 min. koken. Knip de peterselie en de bieslook fijn boven de soep en laat deze meewarmen. Breng de soep op smaak met zout, peper en worchestershiresaus. |