Nieuws   Zoeken 

Sonja's zalm canneloni voor Carla W.
Ingredienten: (4 pers.):
400gr zalm
spinazie (lekkerst is pot van Hak met gehakte bladspinazie (610gram))
Bechamelsaus (pakje)
0,5l melk

pakje gezeefde tomaten (0,5l)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels versgesneden basilicum
1 gesnipperde ui
Vers gemalen peper
zout (liefst grofe zeezout).

pak canneloni.
Bereiding:
Kook de zalm gaar. Maak de zalm fijn. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef, druk het vocht er goed uit. Maak de bechamelsaus met de melk. Meng deze 3 ingredienten door elkaar. Dit wordt een aardig stevige puree. De canneloni moet voorgekookt worden zoals op het pak. Vul de cannelonies met het vismengsel en leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Bak in wat olijfolie de knoflook en gesnipperde ui en voeg de gezeefde tomaten en basilicum toe en zout en peper naar smaak. Laat dit 5 minuten doorkoken. Giet dit over de canneloni en zet het geheel 20 minuten in een oven op 200ÂșC. (eerste 10 minuten met alu folie eroverheen)
Receptnummer: 8847 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit is een zalig recept (niet echt snel). Met wat ciabatta brood en een tomatensalade met balsamicoazijn en wat olijfolie is dit een typisch Italiaans gerecht wat je in het zuiden van Italie op iedere kaart tegenkomt. Vaak worden aan de tomatensaus ook nog wat zwarte olijven fijngesneden toegevoegd.

Bechamelsaus kan je ook zelf maken door een roux (boter met bloem) te nemen en melk toe te voegen. Daarna wat bouillon, peper en zout erdoor en klaar. Maar de typische bechamelsmaak is uit het pakje lekkerder.

Voor de tomatensaus kan je overigens ook kant en klare saus kopen. Grand d'italia heeft bijvoorbeeld tomatensaus met basilicum erin.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept