Nieuws   Zoeken 

Sonja's canneloni Marrakech voor Carla W.(zeer apart)
Ingredienten: (4 pers.):
6 abrikozen (in stukjes)
300 gr snijbonen (mag uit pot)
50 gr ontbijtspek
300 gr gehakt
2 el rozijnen
2 el tomaten ketchup
1 ei
mespunt kardemom
1/2 tl oregano

1/2 l bechamelsaus (pakje)
1/8 l creme fraiche

pak canneloni
Bereiding:
Bak het spek met de snijbonen. Meng de abrikozen, rozijnen, ketchup, ei, kardemom, oregano door het gehakt. Voeg als laatste het gebakken spek/snijbonen mengsel toe. Vul de voorgekookte canneloni hiermee en leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Maak de saus en roer als laatste de creme fraiche erdoor. Giet dit over de canneloni en zet het in een oven op 200ÂșC. Eerst 15 minuten afgedekt met folie en dan 10 minuten zonder folie.
Receptnummer: 8848 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Heerlijk met turks brood en tomatensla. De creme fraiche is er ook in demi variant en als je het liever niet gebruikt. Zonder smaakt het ook prima. Dit is een apart en zalig recept. Ik maak het zelf regelmatig. Italiaanse pasta maar dan eens totaal anders. Ook lekker is de bechamelsaus te vervangen door sausmix voor Marrokaans couscous gerecht van honig. Het gerecht wordt dan lekker zoet en gekruid.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept