Ingredienten: (4 pers.):
500 gram kipfilet, in hele kleine
plakjes
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
3 tl. geraspte gemberwortel
4 el. thaise visssaus
5 bosuitjes, in ringetjes
1 kop pandanrijst
7 koppen water
peper, zout
3 el. (olijf)olie | Bereiding:
Verhit de olie en bak hierin de knoflook. Voeg de gember en de ui toe en bak dit 1 min. Doe dan de kip en de vissaus erbij en laat dit terwijl je roert 3 min. koken. Voeg de rijst en het water toe met wat peper en zout en breng de soep roerend aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep 30 min koken. Af en toe roeren. Doe de bosui erbij en laat de soep nog 10 min koken. Proef of er nog peper, zout of vissaus bij moet. Serveer met een schijfje citroen. |