Nieuws   Zoeken 

Barbara's Italiaans gevulde pannenkoeken uit de oven
Ingredienten: (2 pers.):
4 kantenklare (of zelfgebakken) pannenkoeken
1 theelepel olie
½ kleine ui
1 klein teentje knoflook
3/4 theelepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel crème fraiche
potje spinazie
250 gram rundergehakt
pakje sugo basilicum (AH, 360 ml.)
4 eetlepels geraspte kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Ui heel fijn snipperen. Spinazie uit laten lekken. Uisnippers ca. 3 minuten in een steelpan met antiaanbaklaag bakken in de olie. Knoflook erboven uitpersen en een minuut mee laten bakken. Italiaanse kruiden en crème fraiche toevoegen en het geheel een minuut zachtjes laten koken. Van vuur af uitgelekte spinazie en 1 eetlepel geraspte kaas erdoor scheppen. Intussen het gehakt rul bakken zonder boter of olie. Vrijgekomen vet afgieten en ½ pakje sugo basilicum aan het gehakt toevoegen. Goed door elkaar mengen. Pannenkoeken op werkblad leggen. Spinaziemengsel over de helft van elke pannenkoek verdelen. Daarover het gehaktmengsel verdelen. Pannenkoeken dichtklappen en m.b.v. een spatel voorzichtig zo in een platte, ingevette ovenschaal leggen, dat ze elkaar iets overlappen. Over elke pannenkoek nog een eetlepel sugo basilicum scheppen en daar de rest van de geraspte kaas over strooien. Schaal ca. 25 minuten in de oven zetten.
Receptnummer: 8853 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Als je spinazie uit een potje gebruikt en het niet eerst opwarmt, kan je het van tevoren voorbereiden en op het laatste moment in de oven zetten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept