@strid's gegrilde vis met pindapesto
Ingredienten: (4 pers.):
1 flinke bos verse basilicum(60 g)
2 tenen knoflook
120 g gezouten pinda's
30 g geraspte parmezaanse kaas
zout, versgemalen zwarte peper
6 el olijfolie
4 visfilets met vel (kabeljauw, schelvis)
sap van 1 citroen
Bereiding:
Meng de basilicum, pinda's knoflook, kaas, 1/2 dl koud water en flink peper in een blender en pureer het mengsel tot een grove pasta. Voeg al mixend 4 el olie toe zodat het een smeerbare stevige puree wordt. Wrijf de vis in met peper en zout en 1 el olijfolie en bak de vis op het vel 4 minuten op matig vuur. Besprenkel de vis met de helft van het citroensap en een klein beetje olie, keer de vis om en doe het zelfde en bak de vis mog 4 minuten. Schep de vis met de velkant naar beneden op de borden en schep de pindapesto erop.
Receptnummer: 8863 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept