Nieuws   Zoeken 

@strid's gegrilde zwaardvis met granaatappelsalsa
Ingredienten: (2 pers.):
1 granaatappel
2 limoenen, 1 in partjes, 1 uitgeperst
1 sjalotje, fijngehakt
2 el fijngesneden peterselie
paar druppels tabasco
500 g broccoliroosjes
2 stukken zwaardvis van 175 g
1 el (knoflook)olie
1 el Japanse sojasaus
zout en versgemalen peper
Bereiding:
Snijd de granaatappel in vieren, buig de hoekpunten naar buiten zodat het vruchtvlees los komt. Schep met een lepel de pitjes eruit. Roer het vruchtvlees met de limoensap, sjalot en peterselie door elkaar en breng op smaak met tabasco. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Stoom of kook de broccoli gaar. Bestrijk de vis met de olie en rooster ze in 6-8 minuten bruin en gaar. Besprenkel de vis met sojasaus en peper en zout. Leg de vis op e borden met de broccoli er omheen en een lekkere lepel salsa erbvoen op.
Receptnummer: 8876 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept