@strid's gefrituurde tortilla met zomergroente en zalm
Ingredienten: (1 pers.):
2 worteltjes, in reepjes
1 lente-uitje in reepjes
rode paprika, in reepjes
125 g zalmfilet, in stukjes
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngesneden dille (vers/diepvries)
1 ei, wit en dooier gescheiden
2 grote zachte tarwetortilla's
Bereiding:
Blancheer de groente 1 minuut in kokend water met zout. Leg de zalmstukjes in een zeef ook in het kokende water. Laat de groente en zalm uitlekken, meng het met de kruiden, de eidooier, wat zout en peper. Bestrijk de rand van de tortilla met eiwit. Verdeel de vulling over de tortilla's. Sla de zijkanten naar binnen en rol ze op als een loempia. Druk de naden goed aan. Rol ze in een stuk keukenpapier en laat ze 10 minuten rusten. Frituur de tortilla's na elkaar goudbruin in 6 minuten. Lekker met een beetje mosterdsaus.
Receptnummer: 8888 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept