Joanna's roti (hindoestaans)
Ingredienten: (4 pers.):
Voor de pannenkoek
500 gr. meel
20 gr. gist
3 dl. koud water
2 el olie of gesmolten boter (niet noodzakelijk)
Voor de vulling:
5 - 6 aardappelen
2 teentjes knoflook
verse peper
1 tl Komijnzaad
zout en peper
Bereiding:
Voor de vulling gebruikt men aardappelen, vlees en groenten.
De geschiktste groenten bij rotie zijn: snijboontjes of sperzieboontjes, aubergine, andijvie, kouseband, dhal (gele erwtjes).
Voor de pannenkoek meng je de bloem met zout en gist. Voeg bij kleine hoeveelheden de vloeistof (eventueel ook olie of boter) toe, terwijl je de massa flink kneedt, zodat er deeg ontstaat. Laat het deeg een tijdje staan, bijvoorbeeld een uur en kneed het dan weer flink. Herhaal dit nog een paar keer.
Vorm daarna bolletjes ter grootte van een ei. Druk de bolletjes plat en rol ze vanuit het midden uit, zodat een ronde lap deeg ontstaat. Dit deeg hoort gebakken te worden op een dikke, ronde, ijzeren plaat, de rotiepan. Je kunt deze pan echter vervangen door een pan met een vrij dikke bodem.
Druk op het laatste moment de bolletjes plat, doe wat van de vulling erbij en draai de randen van het deeg weer naar elkaar, zodat er weer een bolletje ontstaat.
Druk het nu nogmaals plat en rol  het voorzichtig uit, zodat de vulling precies ertussen komt te zitten.
Laat de pan intussen heet worden, zo heet, dat als je het deeg erop gooit, die direct schroeit.
Receptnummer: 889 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Joanna Swartz
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept