Ingredienten: (4 pers.):
4 eetlepels ongezoet cacaopoeder
20 cl magere melk
8 koffielepels room, 15% v.g.
4 eetlepels zoetmiddel
4 halve peren op siroop
4 chocoladestaafjes
8 kruidnagels
8 amandelschilfers | Bereiding:
Bereid de chocoladesaus: meng het cacaopoeder met de melk en de room. Breng op een zacht vuurtje aan de kook en blijf roeren tot de saus aan de lepel blijft plakken (ong. 10 min), voeg de zoetstof toe en blijf goed roeren. ietin een kommetje en laat afkoelen. Laat de peren uitlekken en leg ze op een dienbord. Om er een speels effect aan te geven kunt u muisjes maken van de peren. Steek een chocoladestaafje(voor de staart) in het dikste deel. Prik 2 kruidnagels op de plaats van de ogen. Gieyt een beetje chocoladesaus aan de beide kanten van de muis. Smakelijk! |