Nieuws   Zoeken 

@strid's rijst met paddestoelen en kaas
Ingredienten: (2 pers.):
2 preien
300 g gemengde paddestoelen
3 el olie
150 g snelkook zilvervliesrijst
2 dl kruidenbouillon van tablet
1 dl slagroom
50 g geschaafde amandelen
peper en zout
nootmuskaat
100 g geraspte Maasdammer kaas
1 el fijngeknipte bieslook
Bereiding:
Maak de prei schoon en snijd ze in smalle ringen. Halveer de paddestoelen, of snijd ze in vieren. Verhit de olie en roerbak de paddestoelen en de prei 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak dit 2 minuten mee. Roer de bouillon en de slagroom erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat het afgesloten zachtjes gaar worden in 20-30 minuten onder af en toe roeren. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Breng het gerecht op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de amandelen erdoor en garneer het gerecht met de bieslook.
Receptnummer: 8911 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept