Nieuws   Zoeken 

Monique's saladetaart
Ingredienten: (8 pers.):
een flinke hoeveelheid huzarensalade, ofwel
zelfgemaakt of een grove soort kant en klaar gekocht (dan heb
je 2 bakken van 1000 g. nodig)
6 eieren
een bakje kerstomaatjes
groen naar keuze voor de
garnering zoals tuinkers of
peterselie of bieslook
mayonaise en tomatenketchup
in een tube
Bereiding:
Vet een springvorm heel lichtjes in met een tikje olie. Schep er de huzarensalade in en druk die stevig aan. Strijk de bovenkant mooi vlak. Zet de vorm zeker een paar uur in de koelkast. Garneer de bovenkant van de taart mooi met eipartjes, kerstomaatjes, groen en hier en daar een toefje mayonaise en ketchup. Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm en snijd punten van de taart. Wanneer je de taart meeneemt voor een picknick, laat je hem in de vorm en haalt de rand er pas ter plekke af. Voor b.v. een buffet zet je hem zonder rand op een grote schotel gegarneerd met slabladeren. Het is dan mooi om de zijkant ook groen te maken, door eventueel wat mayo aan de zijkant te strijken en er dan groene kruiden op te 'plakken'.
Receptnummer: 8943 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Een heel leuke manier om een huzarensalade nu eens anders dan anders te serveren. Leuk als onderdeel van een koud buffet en heel makkelijk bij een picknick
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept