Arry's kip met pinda's en garnalen
Ingredienten: (2 pers.):
350 gr kipfilet
1 ui
1 teentje knoflook
1 spaanse peper
2 tomaten
1 tl suiker
paar takjes peterselie
2 el gemalen kokos
100 gr ongezouten pinda's
100 gr roze garnalen
maizena
zout/peper
Bereiding:
Ui, knoflook, tomaat, peper en peterselie fijnsnijden en zachtjes fruiten in olijfolie. Stukjes kipfilet bestrooien met zout en peper en zacht laten meebakken. Kokos en scheutje water toevoegen en ca. 10 min. gaar- stoven. Pinda's, suiker en garnalen toevoegen en goed warm laten worden. Indien nodig de saus binden met maizena en op smaak brengen met zout en peper. Serveren met rijst en bijvoorbeeld een komkommersalade.
Receptnummer: 895 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
Dit was van oorsprong een heel bewerkelijk recept van een Braziliaans kipgerecht maar ik heb het teruggebracht naar dit snelle hapje. De smaak is nog steeds heerlijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept