Nieuws   Zoeken 

@strid's Kabeljauw met rode chutney
Ingredienten: (4 pers.):
voor de chutney:

* 1 ui
* 2 tenen knoflook
* 1 rode spaanse peper
* 2 rode paprika's
* 2 el olie
* 2 el tomatenpuree
* 1 blik gepelde tomaat in blokjes(400 g)
* 2 el rode pesto
* 1 el honing
* 2 el rode wijnazijn

voor de kabeljauw:

* 4 stukjes kabeljauwfilet(vers of diepvries)
* sap van ½ citroen
* 4 el olijfolie
*
Bereiding:
Maak de chutney als eerste. Snipper de ui en de peper (zonder zaadjes). Snijd paprika's in kleine blokjes. Verhit de olie in de pan en fruit de paprika en de ui tot deze glazig ziet. Laat de knoflook, tomatenpuree en peper kort meebakken. Voeg de bokjes tomaat met vocht en de pesto toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Breng het op smaak met honing, de azijn en peper en zout. Laat de chutney tot lauwwarm afkoelen. Bereid ondertussen de vis voor. Bedruppel de vis met het citroensap. Bestrijk de via aan beide kanten met olie en bak ze 3 minuten per kant in de hete olie gaar. Bestrooi ze met peper en zout. Leg op elk bord een stuk vis met een lepel chutney erop.
Receptnummer: 8952 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Deze chutney is ook heel lekker bij een varkenslapje of kipfilet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept