Nieuws   Zoeken 

Harrie's aardbeiensaus met pernod voor over het ijs b.v.
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram aardbeien gewassen en in stukken gesneden
50 gram roomboter
60 gram fijne suiker
1 dl pernod (of pastis,of uzo, of ricard)
muntblaadjes
Bereiding:
roomboter smelten in pan, aardbeien toevoegen, suiker toevoegen, drank toevoegen en aansteken (flamberen) op vuur saus laten indikken. Heerlijk bij ijs of aardbeienkwarktaart. Garneren met een muntblaadje
Receptnummer: 9000 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Dit weekend uitgenodigd voor een dineetje waarbij wij het toetje moesten maken. Heb van een collega dit overheerlijke recept gekregen. Eigenlijk geschikt voor bij een bolletje vanilleijs. Maar op een mooi versierd bord naast zelf gemaakte kwarktaart ook niet te versmaden. Als drank werd Ricard aanbevolen wat ik niet in huis heb. Pernod heeft ook een anijssmaak en heb ik als vervanging gebruikt . Snel klaar en lekkerrrrr...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept