Ingredienten: (2 pers.):
1 komkommer
krokante frituuraardappelbolletjes
1 groter pakje monchou
1 pak koolvisfilet uit de diepvries
peper, zout, oregano | Bereiding:
Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en schraap de waterige pitjes eruit met een theelepeltje. Snijd de komkommerhelften vervolgens in de breedte in plakken. Hoeft niet te dun. Frituur ondertussen de aardapppeltjes. Bak de koolvisfilet in een pan, eerst op hoog vuur. Als het vocht er wat uit is, kan het vuur lager. Als de koolvis gaar wordt, voeg je de monchou toe. Voeg peper en zout toe. Als de monchou gesmolten is, voeg je nog de komkommer toe. Niet lang meebakken! De koolvissaus die is ontstaan is nog lekkerder met wat oregano erbij. Serveren met een salade erbij. De aardappeltjes die overblijven, zijn natuurlijk ook erg lekker met mayonaise. |