Nieuws   Zoeken 

@strid's hammousse
Ingredienten: (4 pers.):
2 blaadjes witte gelatine
200 g achterham
2 el mayonaise
1 tl chilipoeder
2 el droge sherry
125 ml slagroom
1 kleine rode paprika
20 sprietjes bieslook
takje peterselie
4 sneetjes witbrood
Bereiding:
Laat de gelatine in een kom koud water 5 minuten weken. 150 g ham in de keukenmachine pureren. Meng hier de mayonaise en chilipoeder door. Verwarm de sherry in een steelpan. Meng van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine erdoor. Roer dit mengsel door de ham. Klop de slagroom stijf en schep de ham erdoor. Je mousse is nu klaar. Zet het een uurtje in de koelkast om op te stijven. Als je het serveert rooster dan 4 witte boterhammen. Snij de overige ham en paprika in dunne reepjes en schep dit met de bieslook door elkaar. Schep met een ijstang 2 bolletjes op een bord, schep er wat paprikasalade naast en leg er een geroosterd broodje naast en garneer met een stukje peterselie.
Receptnummer: 9011 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept