Karin's gevulde champies uit de magnetron
Ingredienten: (4 pers.):
8 grote champignons
3 lente-uitjes
15 gr. boter
versgemalen peper
3 a 4 eetlepels kruidenpaneermeel
75 gr. geraspte belegen kaas
8 kleine plakjes ontbijtspek
Hulpmiddelen:
Tupperware M-plus Rond 900ml.
Tupperware M-plus Rechthoek 1.7 ltr.
scherp mesje
Bereiding:
Voorbereiding:
Draai de steeltjes uit de champignons en hak ze fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn. Verwarm de champignonsteeltjes met de lente-uitjes onafgedekt 5 minuten op vol vermogen (750Watt) in de M-plus Rond. Meng het paneermeel met de kaas, de lente-uitjes, de gehakte steeltjes en wat peper.
Bereidingswijze:
Prik het hoedje van de champignon op meerdere plaatsen met een satéprikker in. Vul de holten van de champignons met het kaasmengsel en leg hier een plakje spek over. Zet de gevulde champignons op het rooster van de M-plus Rechthoek (in de schaal). Zet ze 7 minuten op vol vermogen onafgedekt in de magnetron en laat 2 minuten nagaren. Serveren met geroosterd brood en roomboter of kruidenboter.
Receptnummer: 902 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Karin
Opmerking:
Variatietip: vul de champignons eens met een mengsel van gehakte champignonsteeltjes, gesnipperde ui, ham, knoflook, paneermeel, gorgonzola, zout, peper en peterselie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept