Nieuws   Zoeken 

Roos' citroen-aardbeientaart
Ingredienten: (6 pers.):
2 citroenen
40 cl magere melk
3 eierdooiers
4 eetlepels suiker
30 gr bloem
10 gr margarine
180 gr bladerdeeg
300 gr aardbeien
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°. Was de citroen en haal enkele reepjes van de schil, pers de citroenen uit en giet het sap door een zeefje. Breng de melk aan de kook. Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de bloem en de citroenreepjes toe. Giet de warme melk erbij onder voortdurend roeren en breng het mengsel opnieuw aan de kook en voeg de margarine en het citroensap toe. Meng alles goed onder. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de citroenroom in de vorm en laat ongeveer 15 min bakken. Laat afkoelen, snijd de aardbeien in twee en leg spiraalsgewijs op de taart. Dien gekoeld op.
Receptnummer: 9026 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
ook dit recept kookt je slank !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept