Nieuws   Zoeken 

Soto van Jan zijn moeder(voor Beppie)
Ingredienten: (4 pers.):
1 vette grote kip (niet uit de diepvries)
4 hardgekookte eieren
2 grote gekookte aardappelen
100 gr. laksa
250 gr. tauge
1 grote citroen in partjes
10 eetlepels gesnipperde ui
3 gesnipperde tenen knoflook
een stuk gemberwortel van 100 gr.
1 theelepel koenjit
3 theelepels Laos
1/2 theelepel peperkorrels
4 djeroek poeroetblaadjes
4 sprieten sereh
2 eetlepels gehakte bieslook
4 eetlepels gehakte selderie
3 salamblaadjes
4 eetlepels olie
zoute ketjap ( ketjap asin)
2 eetlepels zout
Bereiding:
Wrijf 3 eetlepels uisnippers met de knoflook, de laos en de koenjit tot een brij. Breng de kip aan de kook in ruim 2 liter water, het zout, peperkorrels, het stuk gemberwortel, de salamblaadjes en de sereh. Haal de gare kip eruit en ontdoe haar van het borstvlees, dat kleingesneden samen met de gewreven kruiden wordt gefruit. De gefruite massa wordt teruggedaan bij de zachtdoorkokende bouillon en laat nog een 1/2 uur zachtjes doorkoken. Ontdoe de kip van beentjes, zeentjes en andere minder mooie stukjes en snijd het vlees in stukjes dat wordt teruggedaan in de bouillon. Week ondertussen de laksa in 15 min. en kook ze daarna in weinig water en laat ze uitlekken. Snij de aardappelen in stukjes. Bak het restant van de uitjes in de olie goed bruin en knappend en snij de gepelde eieren in partjes. Rangschik al deze apart bereide ingrediënten op kleine schaaltjes. Doe hetzelfde met de bieslook. Dien de bouillon met kippevlees op in een terrine. Schik in een kommetje of diep bord een paar stukjes aardappel, een weinig taugé, wat van de laksa, bieslook en selderei. Overgieten met de bouillon met kippevlees. Wat citroensap over uitknijpen. Plaats een paar partjes ei en strooi er wat gebakken ui erover. Serveren met rijst, sambal oelek en zoute ketjap selamat makan. eet smakelijk
Receptnummer: 9062 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept