Nieuws   Zoeken 

Lisa's mokkataart
Ingredienten: (8 pers.):
boter,
5 eieren,
3 1/2 kopje suiker,
2 1/2 kopje zelfrijzend bakmeel,
klein beetje bloem,
8 eetlepels sterke koffie,
3 eidooiers,
1 pakje boter,
1/2 kopje geschaafde amandelen.
Bereiding:
verwarm de oven voor op 190ºC. vet de taartvorm (Ø20 cm.) in en strooi wat bloem in de vorm en verdeel het goed over de kanten. breek de eieren en splits ze in eidooier en eiwit, doe de eidooier in een schaal en het eiwit in een andere schaal. klop de eiwitten stijf, net zo lang tot er torentjes op de mixer of garde blijven staan. roer van 1,5 kopje suiker 1 theelepel 1 minuut door de eiwitten. voeg dan de rest van het anderhalve kopje suiker in één keer toe en schep het met een spatel door de eiwitten tot het goed gemengd is. voeg 1 kopje suiker aan de eidooiers toe, klop dan met de mixer of garde net zo lang tot het eimengsel een beetje dik is geworden en lichtgeel. schep het eidooiermengsel met een spatel door de eiwitten tot alles goed gemengd is. zeef het zelfrijzend bakmeel bij het eimengsel en schep het meel er met de spatel door. schep het beslag in de ingevette taartvorm en schuif de taartvorm midden in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. controleer of de taart gaar is en haal hem uit de oven. Keer direct de taart op een taartrooster en laat hem afkoelen. strooi de amandelen op de bakplaat en laat ze boven in de oven goudbruin worden. Laat ze op de bakplaat afkoelen. breng de suiker met de koffie aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook dan het koffiemengsel 3 minuten op hoog vuur. doe 3 eidooiers in een klein schaaltje en voeg al roerend het koffiemengsel toe. roer het pakje boter in een schaal 3 minuten met een mixer of 5 minuten met een pollepel. Voeg daarna het koffiemengsel toe. snijd de taart in 2 lagen en leg het onderste deel op het taartrooster. Smeer dan de helft van de mokkacrème over de hele oppervlakte van het onderste deel en leg de bovenste plak er weer bovenop. Bedek eerst de zijkant en dan de bovenkant van de taart met de rest van de mokkacrème. bestrooi de taart met de afgekoelde, geroosterde amandelen.
Receptnummer: 9100 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 70 min.
Opmerking:
Tip: je kunt in plaats van een mokkataart ook een slagroom of vruchtentaart
maken. Gebruik dan in plaats van mokkacrème slagroom of vruchten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept