Nieuws   Zoeken 

Joop en Suryo's spinazie aardappel quiche
Ingredienten: (4 pers.):
4-6 flinke aardappelen
verse spinazie of een pak 450 gram diepvries spinazie
creme fraiche 250 ml
bladerdeeg voor hartige taart
blaadjes basilicum
4 - 5 eieren
geraspte kaas
Bereiding:
Kook vooraf de aardappelen totdat ze net niet gaar zijn. Snij de aardappelen als ze wat afgekoeld zijn in snippers of blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je diepvries spinazie gebruikt zorg dan dat je dat een paar uur van tevoren laat ontdooien (het makkelijkst is blokjes spinazie). Verse spinazie enkele minuten laten koken. Spinazie goed uit laten lekken. Restvocht in een vergiet uitdrukken. Vet een bakvorm in met olie of boter en bedek deze met bladerdeeg voor hartige taart, zorg daarbij dat er een dichte bodem van bladerdeeg ontstaat. Klop de eieren los. Voeg de creme fraiche, de basilicumblaadjes en spinazie toe en meng het geheel goed. Eventueel nog zout en peper toevoegen. Voeg aardappelblokjes toe en giet het geheel in de bakvorm. Vouw eventueel uitstekend bladerdeeg over het mengsel. Bestrooi de quiche met geraspte kaas. Plaats de (spring)bakvorm voor minstens 30 min in de oven. Lekker bij vlees, vis of vegetarische maaltijd.
Receptnummer: 9105 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Makkelijk voor als er bezoek komt, alles kan voorbereid worden en in de koelkast worden gezet. Hoeft alleen nog in de oven geplaatst te worden, half uur tot maximaal een uur, hou de kleur in de gaten
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept