Michelle's aardbeientiramisu |
Ingredienten: (2 pers.):
125 gr. mascarpone
125 gr. magere kwark
2 el. aardbeienjam
2 el zoetstof
1/2 a 1 dl bosvruchtensap
flinke scheut Stroh rum
6 lange vingers
2 grote of 4 kleine aardbeien | Bereiding:
Meng het vruchtensap met de rum en laat de lange vingers hier even in weken. Leg de lange vingers in een glazen cakevorm. Vermeng de kwark, mascarpone, zoetstof en jam goed met elkaar. Verdeel de helft van dit mengsel over de lange vingers. Snijd de aardbeien in superdunne schijfjes en leg ze in een laag op het mascarpone mengsel. Verdeel als laatse de rest van het mengsel over de aardbeien. Laat het 2 uur opstijven in de koelkast. |
Receptnummer: 9107 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 5 min. |
Opmerking: een minder zware variant op de klassieke tiramisu ik heb de hoeveelheden sap en rum niet afgemeten, maar op gevoel in een schaal gedaan, genoeg om door de lange vingers op te laten zuigen |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |