Nieuws   Zoeken 

Ri@'s spinazie op vissers wijze
Ingredienten: (6 pers.):
1 kilo spinazie
12 verse sardines
6 ansjovisfilets uit blik
60 gram Gruyère of Parmesan
1/2 glas paneermeel
1 teen knoflook
1 glas witte wijn
zout en peper
Bereiding:
was de spinazie meermaals en snij eventueel de harde stelen eraf. (wel wat werk, maar de moeite waard). breng 4 liter water in een grote pan aan de kook en kook daar de spinazie 5 minuten. laat spinazie uitlekken. maak de sardines schoon, snij de koppen eraf en haal de graten eruit. laat de wijn met 1 glas water koken, doe de sardines er in en en pocheer de vis 5 minuten. neem uit water en maak er rolletjes van op een bord. schil en plet knoflookteen. hak de spinazie grof, meng met knoflook en ansjovisfilets. doe in een goed beboterde ovenschaal. steek de visrolletjes in de spinazie. bedek met paneermeel en Gruyère of Parmezaan. leg er enkele klontjes boter of margarine op en zet 15 minuten in hete oven.
Receptnummer: 9115 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept