Nieuws   Zoeken 

@strid's witte bonen met ansjovis
Ingredienten: (4 pers.):
1 citroen
scheut olijfolie
2 knoflooktenen
versgemalen peper en zout
blikje ansjovisfilets
bos lente-ui
4 el gehakte peterselie
blik boterbonen(400 g)
3/4 dl olijfolie
Bereiding:
Citroen schoonmaken en de schil eraf raspen. Doe de bonen in een zeef en spoel ze met koud water goed af. Doe de bonen in een schaal. Verhit 2 el olijflolie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook 30 sec. en haal de pan van het vuur af. Roer de rest van de olie, citroenrasp en sap en peper en zout naar smaak door de hete olie. Snijd de vis in stukjes en de lente-ui in ringentjes. Schep de vis met de olie, ui, en peterselie door het bonenmengsel. Laat de bonen een dag of nacht marineren. Schep de bonen voor het opdienen goed door en proef of er nog peper en zout nodig is.
Receptnummer: 9122 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept