Nieuws   Zoeken 

@strid's filowrap met parmaham
Ingredienten: (4 pers.):
8 vellen filodeeg
12 groene asperges
4 gedroogede tomaten op olie
4 plakken parma of serranoham
4 plakjes jong belegen kaas
1 el grofgehakte basilicumblaadjes
versgemalen peper naar smaak
3 el olie


Bereiding:
Laat het deeg volgens de verpakkingsaanwijzing ontdooien. Kook de schoongemaakte asperges in gezout water in ± 8 minuten gaar. Laat ze onder koud stromend water afkoelen rn halveer ze. Snij de tomaatjes in reepes en spreid de plakjes ham uit. Leg de kaas op de ham, daarop 6 halve asperges en verdeel hier de tomaat basilicum en peper over en rol de ham over de asperges. Spreid 4 fillodeegvellen uit en bestrijk ze dunnetjes met olie. Leg er een vel op en betrijk ook deze dun met olie. Leg de pakketjes ham op het filodeeg en rol ze als een loempia dicht. Als je wil kun je ze nu afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Als je ze wil gaan eten bestrijk de pakketjes dan rondom met olie en bak ze in een voorverwarmde oven van 200°C in ± 15 minuten krokant.
Receptnummer: 9133 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept