Ingredienten: (6 pers.):
250 gram kikkererwten (Urdi)
500 - 600 gram zelfrijzend bakmeel
2 el massala kerrie
1 el geroosterde komijnzaadjes
1 of 2 verse pepers zonder zaadjes
5 teentjes knoflook
1 ui fijngesnipperd
1/2 el zonnebloemolie
1 tl zout
Saus:
1 kop tomatenketchup
1 el hotsauce (Toko)
| Bereiding:
De kikkererwten 1 nacht weken in ruim water. Dan deze in keukenmachine of blender fijn malen. (is ook kant en klaar te koop bij de toko) De gemalen urdi vermengen met het zelfrijzend bakmeel. De peper, knoflook, ui, zout en komijn fijn maken in een vijzel. Dit mengsel door de urdi mengen tot een soepel deeg ontstaat. Maak hiervan platte koekjes met natte handen en maak een gat in het midden. Bak deze koekjes in hete olie net zoals oliebollen. |