Ingredienten: (2 pers.):
150 gr. rijst
1 tl ketoembar
¼ komkommer
3 eieren
2 dunne preien
zout
2 ananasschijven (blik)
6 el kerrie-ananas saus (Calvé, Remia)
1 el gezouten pinda's | Bereiding:
In grote pan rijst met ketoembar koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen komkommer schillen en in lengte halveren. Zaadjes verwijderen. Helften in plakjes snijden. Ananas in stukjes snijden. Eieren in ± 8 min. bijna hardkoken. Prei in ringetjes snijden en wassen. In pan met weinig water en zout, prei ± 5 min. koken. Afgieten. Door rijst scheppen: komkommer, ananas en prei. ± 2 min. meeverwarmen. In steelpan of magnetron saus verwarmen. Eieren laten schrikken en pellen. 2 eieren fijnprakken. Andere ei in partjes snijden. Door rijstmengsel eierkruimels scheppen. Overdoen in schaal, garneren met eierpartjes. Pinda's erover strooien en sausje erover schenken. |