Ingredienten: (2 pers.):
1/2 pond gehakt
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1/2 bakje champignons
1/2 preitje
1 ui
fles tomatenketchup
knoflook
sambal of vietnamese loempiasaus
peper, zout, paprikapoeder
olie om in te bakken
zachte witte puntjes (bolletjes) | Bereiding:
Snij de paprika's in kleine blokjes, de prei in dunne ringetjes en de champignons in plakjes. Snipper de ui. Bak het gehakt rul in de pan met de ui, paprika, peper, zout, paprikapoeder en knoflook. Als het gehakt gaar is en de uitjes glazig, voeg dan de champignons toe. Giet de fles ketchup helemaal leeg in de pan en voeg een flinke scheut loempiasaus toe of een flinke eetlepel sambal. Laat even een kwartiertje pruttelen om de smaken goed door elkaar op te laten nemen. Snij een wit puntje in de bovenkant in, zodat je een soort "brievenbus" krijgt. Schep hier het gehaktmengsel in. Gelijk serveren.
|