Nieuws   Zoeken 

Monique's blauwe kazen met dronken rozijnen
Ingredienten: (4 pers.):
1/4 l. rode port
3 kruidnagels
4 eetl. rozijnen
ca. 1/2 theel. versgemalen
peper
2 eetl. geschaafde amandelen
60 g. roquefort
60 g. magor
60 g. blue stilton
Bereiding:
Breng de port in een steelpan aan de kook met de kruidnagels, rozijnen en peper. Ca. 2 minuten zachtjes doorkoken en pan van het vuur nemen. Laat de rozijnen minstens 4 uur weken. Rooster de amandelen in een droge koekepan goudbruin. Neem de kaas ca. 1 uur van tevoren uit de koelkast. Snijd de roquefort, magor en stilton in mooie plakjes of puntjes. Verdeel de rozijnen in port over 4 kleine schaaltjes of eierdopjes en zet die op 4 borden. Verdeel de kaas over de borden en strooi de amandelen erover.
Receptnummer: 9253 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Een geweldig gerechtje voor de liefhebbers van blauwe kaas! Makkelijk te maken, langer van tevoren voor te bereiden en heerlijk van smaak, kortom: een ideaal tussengerecht of hartig nagerecht bij gezellig dineetje!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept