Nieuws   Zoeken 

Joni's Mexicaanse ovenschotel met tortillachips
Ingredienten: (4 pers.):
pot mexicaanse groenteschotel
500 gr gehakt (h.o.h.)
zak tortillachips
400 gr gesneden andijvie
250 ml creme fraiche
zakje geraspte kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bak het gehakt rul. Doe een laag tortillachips in een ovenschaal en verdeel de helft van het gehakt er over. Voeg dan de helft uit de pot mexicaanse groenteschotel toe. Gevolgd door een laag andijvie. Verdeel hierboven de helft van de creme fraiche. Nogmaals de rest van het gehakt, mexicaanse groenteschotel, andijvie en creme fraiche toevoegen. De schotel bedekken met een laag tortillachips. Strooi de geraspte kaas over de chips en zet het gerecht gedurende 30 minuten in de oven.
Receptnummer: 9254 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Ik kende deze schotel al zonder de toevoeging van andijvie. Mijn moeder maakte de schotel een keer met toevoeging van andijvie. Zowel zonder als met andijvie is de schotel een aanrader. Deze 'chips'-schotel is zeer favoriet bij mijn kinderen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept