Nieuws   Zoeken 

Joni's tagliatelle met stoofvlees
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr stoofvlees (runder)
4 el olie
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook (uitgeperst)
1 wortel (in stukjes gesneden)
1 stengel bleekselderij (in stukjes gesneden)
peper en zout
2 blaadjes laurier
2 dl rode wijn
2 el tomatenpuree
400 gr tagliatelle (groene)
50 gr geraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
Bak het vlees in de olijfolie aan. Voeg de uien, knoflook, wortel en bleekselderij aan het vlees toe en laat dit enkele minuten mee stoven. Voeg dan de laurierblaadjes met de zout en peper toe. Giet de wijn erbij en laat die 1 minuut uitdampen. Roer tenslotte de tomatenpuree erdoor en laat het gerecht 2 uur heel zachtjes stoven. Kook de tagliatelle in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken en serveer de tagliatelle op een bord. Schep de saus op de tagliatelle en geef de geraspte kaas er apart bij. Geef er een frisse salade bij.
Receptnummer: 9257 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min.
Opmerking:
Doordat het vlees 2 uur moet stoven, is het niet echt een snelkaar gerecht te noemen. Het resultaat mag er wezen. Het smaakt voortreffelijk en tijdens het stoven, heb je een heerlijke geur in huis. Mijn kinderen zijn er dol op. Lekker met een tomaten- of komkommersalade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept