Nieuws   Zoeken 

Aly's komkommer speciaal
Ingredienten: (4 pers.):
olie
3 sjalotten
1 rode peper
1/2 theelepel trassi
2 kopjes kokosmelk
2 komkommers
2 tenen knoflook
zout,peper
evt.wat gebakken sjalotjes voor garnering.
Bereiding:
Maak de sjalotjes schoon en snipper ze.Maak de peper schoon en verwijder het zaad.Maak de peper klein.Maak de knoflook schoon.Schil de komkommers en verwijder de zaadlijst.Snijd de komkommers in stukken. Doe de olie in een pan.Fruit hierin de sjalotjes en voeg dan de peper toe.Pers de knoflook erboven uit. Goed omroeren.Even zachtjes laten bakken. Doe er dan de trassi bij,goed omroeren en 1 min.doorbakken.Giet de kokosmelk erbij en breng het aan de kook.Temper het vuur en 5 min.laten sudderen.Voeg dan de stukken komkommer toe en breng het aan de kook.Zet het vuur laag en laat sudderen tot de komkommers zacht zijn en de saus is ingedikt.Breng op smaak met peper en zout.Evt.Garneren met wat gebakken sjalotjes. Eet smakelijk.
Receptnummer: 9290 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit is eens op een andere manier komkommer eten.
Heel lekker bij kip en aardappels, maar kan natuurlijk ook prima met rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept