Nieuws   Zoeken 

Hanneke's komkommer met blauwe kaas
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote komkommer
zout
peper
mayonaise
blauwschimmelkaas, bv roquefort, gorgonzola of danish blue.
Bereiding:
Schil de komkommer en rasp hem in de keukenmachine. Doe er een flinke theelepel zout bij, meng goed en laat uitlekken op een zeef, ongeveer 20 minuten. Roer de blauwe kaas, zo veel als je lekker vindt, door 2 eetlepels mayonaise. Meng dit vlak voor het opdienen door de komkommer en maak het op smaak met peper. Eet er toast of een cracker bij.
Receptnummer: 9296 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Mijn oma had hiervoor een speciaal komkommertrekkertje, dat zag er ongeveer uit als een ding wat ze in Frankrijk zesteur noemen, voor het maken van sliertjes van citroenschil, maar dan met grotere gaten.
Ik ben er jaren naar op zoek geweest, zonder succes. Maar met de keukenmachine blijkt het ook te gaan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept