Nieuws   Zoeken 

Joni's Varkensreepjes met prei en champignons
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr magere varkenslapjes
peper en zout
1 tl kerrie
2 el sojasaus
2 dl warme vleesbouillon
2 el olie
1 teentje knoflook
1 el bloem
3 kleine preien
300 gr champignons
Bereiding:
Het vlees in reepjes snijden en bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven. De prei schoonmaken en ringen snijden. De champignons schoonvegen en in dunne plakjes snijden. De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes in de pan doen en even op een hoog vuur bakken. De preiringen en de champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 min. meebakken. Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen. De bouiloon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes laten sudderen. Met zout, peper en kerrie het gerecht op smaak brengen.
Receptnummer: 9314 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
De voorbereidingstijd van dit gerecht is 15 tot 20 minuten. Bij dit gerecht passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.
Tip 1: het vlees wordt heel zacht als je het voor de bereiding 1 uur in een marinade legt van sojasaaus, 1 el olie, 1 el bloem, peper en uitgeperste knoflook.
Tip 2: een Aziatisch tintje krijgt dit gerecht wanner je in plaats van de knoflook een stkje geraspte gemberwortel aan het gerecht toevoegd.
Variatie: Wanneer je varkensfilet neemt, wordt het gerecht heel mager en fijn. Het vlees hoeft dan nog maar 10 minuten te sudderen, omdat het anders droog en taai wordt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept