Joni's Griekse gehaktballen met een boerensalade
Ingredienten: (2 pers.):
Voor de gehaktballen:
250 gr rundergehakt
ui
ei
scheutje ouzo
teentje knoflook
paneermeel
tijm en oregano
zout en paper

Voor de boerensalade:
1 komkommer
2 grote vleestomaten
1 rode ui
1 ons feta
olijven
olie en azijn
zout, peper en oregano
Bereiding:
Snipper het uitje. Kruid het gehakt met de uisnippers, zout, peper, oregano en tijm. Pers het teentje knoflook hierboven uit en voeg het ei en een scheut(je) ouzo toe. Strooi er wat paneermeel over en kneed de massa. Wanneer het gehakt vochtig blijft, strooi er dan nog wat paneermeel bij. Verwarm ondertussen de olie in een koekepan en bak de gehaktballen hiern. Regelmatig keren (plakt snel aan de pan vast). Ondertussen kun je de komkommer (eventueel geschild) en de tomaten in plakjes snijden. De ui in ringen snijden. Deze ingredienten in een schaal doen en door elkaar scheppen. Voeg naar smaak de olijven toe en verkruimel de feta over de salade. Maak een vinaigrette van olie, azijn (in verhouding 2:1), zout, peper en oregano en sprenkel deze over de salade. Zet de salade tot gebruik in de koelkast. Zodra de gehaktballen goudbruin en gaar zijn, kun je de maaltijd opdienen. Kali Orexi!
Receptnummer: 9316 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Deze salade met de gehaktballen kun je naar keuze serveren met rijst, gebakken aardappelen, patat of gepofte aardappelen met zure room (gemengd met groene kruiden zoals bieslook). De bereiding van aardappels of rijst dient echter nog wel in de kookplanning opgenomen te worden. Serveer dit gerecht met een heerlijke Griekse wijn (bijv. Retsina). Voor de liefhebbers van de Griekse keuken: tzaziki hoeft hierbij niet te ontbreken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept