Ingredienten: (4 pers.):
1 el citroensap
2 tl honing
1 pakje of blikje gezeefde tomaten (0,5 liter)
0,5 ltr rode wijn
3 uien
750 gr riblappen
100 gr feta
3 el olijfolie
75 gr boter
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
zout en versgemalen peper
3 tl verse tijmblaadjes of 1 tl gedroogde tijm | Bereiding:
Snijd de gepelde uien in ringen en het vlees in dobbelstenen. Snijd de feta in blokjes. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg de ui en de geperste knoflook toe en laat omscheppend een paar minuten meebakken. Voeg wat zout en peper, de tijm en de laurier toe en giet de wijn bij het vlees. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat met het deksel op de pan circa 1 uur en 30 minuten stoven. Roer er de gezeefde tomaten, de honing en het citroensap door. Verwijder de laurierblaadjes. Verdeel, als vlees en saus goed zijn doorgewarmd, de fetablokjes op het gerecht. Dien de Stifado op als de kaas begint te smelten. |