Nieuws   Zoeken 

Monique's Kabeljauw Alsacienne
Ingredienten: (4 pers.):
4 moten kabeljauw
1 flinke ui
3 tomaten
1 teen knoflook
een zakje geraspte kaas
100 g. boter
1 eetl. bloem
peper en zout
1/2 flesje bier
2 eetl. room (b.v. room culinair).
Bereiding:
Pel en snipper de ui en knoflook. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Haal de kabeljauw door de bloem en braad ze even aan. Bak de ui en knoflook tot ze lichtgeel zijn. Verwarm de oven voor op 220 g C. Leg op de bodem van een ingevette ovenschaal: de tomaatstukjes, de ui en knoflook en dan de kabeljauw er bovenop. Bestrooi alles met peper en zout. Giet er dan het bier en de room bij. Dit alles rijkelijk met kaas bestrooien en hier en daar een klontje boter leggen. Zet de schaal een half uur in de hete oven. Lekker met een frisse groene salade en aardappelpuree en drink er eens bier bij.
Receptnummer: 9322 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Vis met bier, een aparte combinatie!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept