Monique's Italiaanse Paprika's |
Ingredienten: (4 pers.):
4 mooie grote rode paprika's
4 rijpe tomaten (het lekkerst zijn roma- of trostomaten)
2 knoflooktenen
8 ansjovisfilets
olijfolie
peper | Bereiding:
Snijd de paprika's doormidden, dwars door de steel heen, deze moet er aan blijven zitten. Verwijder de zaadjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in parten. Snijd de knoflook in dunne schijfjes. Knip de uitgelekte ansjovis in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprikahelften in een ovenschaal. Leg in elke helft 2 parten tomaat met de bolle kant naar boven. Verdeel er de knoflookschijfjes over en de ansjovisstukjes. Druppel over elke helft 1 eetl. olijfolie en maal er flink wat peper over. Zet dan de schaal 50 a 60 min. in de oven. Geef ieder 2 paprikahelften. Hierbij hoeft alleen een stukje lekker vers brood en een glas (italiaanse) wijn. Eet smakelijk! |
Receptnummer: 9406 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 60 min. |
Opmerking: Niet te geloven dat je met zo weinig ingredienten zo'n verrukkelijk gerecht kunt maken! Schrik niet van de ansjovis, lost zowat op. Het smaakt dan niet naar vis, maar geeft een heerlijk zilte smaak. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |