Ingredienten: (2 pers.):
4 vleestomaten
2 grote uien
250 gr. gehakt
gehakt kruiden
1 blik gepelde tomaten
2 eieren
kaas
peper en zout
paneermeel | Bereiding:
Ovenschaal invetten.
Topjes van de tomaten verwijderen en de tomaten uithollen. In de ovenschaal zetten.
De uien snipper en bakken. Intussen het gehakt kruiden (zonder ei en zonder paneermeel). Als de uien glazig tot bruin zijn het gehakt erbij en rulbakken. Als dit gaar is het blik gepelde tomaten toevoegen. Als dit alles goed is gemengd en eieren er door heen (wordt het prutje iets steviger van). Naar smaak voeg je wat peper en zout toe. Als de vulling te vochtig blijft doe je er wat paneermeel bij.
In de tomaten leg je een plakje kaas, dan de gehaktvulling, weer plakje kaas, paneermeel, beetje boter.
Je schuift de schaal in de oven (180C). En naar ongeveer 15 minuten kun je aan tafel |