Nieuws   Zoeken 

Jessica's speculoos
Ingredienten: (1 pers.):
1.3 kg bloem (gewone)
800 g bruine suiker
5 eieren
500 g boter
2 afgestreken soeplepels kaneel
1 koffielepeltje maagzout
Bereiding:
Doe de vaste stoffen samen en meng. Doe nu de boter bij en meng tot er geen klontjes meer zijn. (Kan eventjes duren, NIET met de KEUKENROBOT). Doe vervolgens de eieren erbij. Kneed tot een mooi niet plakkend deeg. Laat het geheel 1 nacht rusten. Kneed opnieuw en verdeel het deeg in 3, dan in 4 en vervolgens nog eens in 4. Zo bekom je 48 koeken. Deze kun je rond of langwerpig maken. Niet volledig plat drukken. De koek is krokant van buiten en zacht van binnen.
Receptnummer: 9446 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Deze koek is een lekker gebak voor bij de koffie. Beter dan de Hasseltse speculoos. Je kan natuurlijk nog naar eigen smaak amandelen toevoegen, maar ik vind dit echt niet nodig.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept