Jan's Babi ketjap
Ingredienten: (4 pers.):
Ī 1 kg. Varkensvlees (fricandeau - hamlappen)
3 teentjes knoflook (grof)
5 stuks Sjalotjes
2 stuks verse gember
Ketjap manis
Ve-tsin
zout peper
zonnebloemolie
Bereiding:
Eerst alles snijden en klaar maken. Vlees in blokjes snijden. Knoflook fijn snijden. Sjalotjes in halve fijne ringen snijden. Knoflook , Gember en Sjalotjes in olie fruiten. Vlees erbij doen en omroeren. (vlees mag nog wat rauw zijn als de volgende ingrediŽnten worden toegevoegd, Dan wordt het vlees wat malser.) Zout en peper. Ruim ketjap manis toevoegen en omroeren. Dan wat ve-tsjin. Omroeren, en dan een half uur op een laag vuur laten sudderen. Wil je veel saus dan een kopje water toevoegen
Receptnummer: 945 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept