Nieuws   Zoeken 

Helma's hokkaido
Ingredienten: (4 pers.):
Mosselen 1kg
mirin 1 dl
maisolie 2 dl
soya-saus 1 dl
lichte misopasta 1 eetl
Bereiding:
spoel de mosselen goed schoon onder koud stromend water en laat ze nog een kwartier onder koud stromend water staan. verwijder de kapotte en geopende mosselen. laat de olie in de wok op hoge temp komen en doe hierin de mosselen. schep de mosselen goed door elkaar. door de hitte van de olie gaan de mosselen open. blus het geheel af met de sake en flambeer. laat dit even inkoken en voeg de mirin en even later de soyasaus toe. laat dit even inkoken en voeg dan miso-pasta toe. vermeng het geheel goed en en laat dit inkoken totdat het kookvocht is ingedikt, zodanigdat het aan de mosselen blijft kleven. serveer direct,eventueel met wat noedels.
Receptnummer: 9452 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept