Nieuws   Zoeken 

Jessica's chocomoussetaart
Ingredienten: (12 pers.):
-125 g goei boter
-4 eieren
-125 g bloemsuiker
-200 g chocolade puur
-1 pak madeira
-1 pak boudoir
-1 pakje vanillesuiker
-1 potje room (0,25 l)
Bereiding:
Doe het bakpapier in de springvorm en maak al koffie. Neem de madeirakoekjes en dompel het onderste puntje in de koffie, deze plaats je in de springvorm met de rechte kant naar het midden. Dan neem je de rest en dompel deze ook in de koffie en plaats deze op het bakpapier. Voeg de room en de vanillesuiker in een kom en mix stijf. Scheidt het eiwit van de dooier en mix het eiwit stijf. Doe de dooier in een kom en voeg de bloemsuiker er aan toe. Smelt de boter (niet vloeibaar, maar mals) en doe deze ook in de kom. Nu smelt je de chocolade in een pasta en voeg deze ook in de kom en mix dit allemaal samen. Neem nu het eiwit en voeg deze bij de chocoladepasta en roer deze voorzichtig met een houten lepel zodat het nog luchtig is. Voeg nu de room er ook voorzichtig bij. Neem nu de springvorm en doe daar een laag chocomousse over, dan een laag koekjes en daar ook weer een laag chocomousse. Doe dit tot de springvorm gevuld is. Laat de koek 24 u in de koelkast staan.
Receptnummer: 9456 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Zeer lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept