Nieuws   Zoeken 

Jessica's mikmannen
Ingredienten: (6 pers.):
-1 kg bloem
100 g gist (2 pakjes) voor 2 kg: 4 pakjes
250 à 300 g boter (planta, fama, roda)
3 eitjes (2,5 voor deeg, 0,5 voor besmeren)
150 g suiker
snuifje zout (1/2 soeplepel)
lauwe melk
klontjes suiker
rozijnen (2 pakjes)
Bereiding:
Meng de bloem en zout goed. Maak in deze hoop in het midden een kuil en verbrokkel de gist. Doe hierbij ook de suiker en de eieren. Voeg hierbij een beetje, zodat de gist een papje wordt. Neem een beetje bloem en meng. Meng nu hierbij de boter. Meng dit vervolgens weer met een beetje bloem. Voeg vervolgens weer melk toe en meng met de bloem. Kneed dan tot een vast, niet plakkend deeg. Doe nu de rozijnen en de klontjes suiker eronder. Verdeel het deeg, rol dit in bolletjes. Laat het deeg rijzen. Smeer het gerezen deeg in met wat eigeel. Bak in een voorverwarmde oven op 180°.
Receptnummer: 9463 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept