Nieuws   Zoeken 

Petra's Italiaanse Ciabatta
Ingredienten: (2 pers.):
1 Ciabatta stokbrood voorverpakt
1 ons rauwe Coburger ham
1,5 ons geraspte kaas (pittig)
pesto
1 bol Mozzarella
twee tomaten
(rucola) sla
wat olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op ca 210°C. Maak de ciabata nat onder de kraan. Snij de Ciabata in de lengte door, zodat je twee grote plakken krijgt. Snij de bol mozarella in plakjes. Leg de plakjes mozarella op één helft van het brood en besmeer de mozarella met pesto. Strooi hierover de helft van de geraspte kaas. Strooi de rest van de kaas over de andere helft brood. Schuif beide broodhelften in de oven voor ± 5 á 10 minuten (totdat de mozarella en de geraspte kaas gesmolten zijn en de korst van het brood lekker knapperig is) Leg dan op één van beide helften de plakjes rauwe ham, de in plakjes gesneden en ontpitte tomaten en de sla. Nog wat druppels olijfolie erover en de andere helft brood erbovenop. Snij het brood in handelbare stukken. Eet smakelijk!
Receptnummer: 9466 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Dit broodje is een eigen creatie en eten we vaak op zaterdagavond bij een kopje soep oid. Heerlijk! Het is ook geschikt bij een buffet of als bijgerecht bij een broodmaaltijd. Dan is het uiteraard voor 4 tot 6 personen voldoende.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept