Nieuws   Zoeken 

Aly's nijnemans in de pan
Ingredienten: (4 pers.):
1 konijn in stukken
beetje peper en zout
1 zakje hachee kruiden
50cc azijn
1 pakje boter
150 gr.donker bruine suiker
2 flesjes donker bier
1 pond uien
3 plakjes peperkoek
1 zakje laurierblaadjes.
Bereiding:
De stukken konijn goed wassen en droogdeppen. Maak de uien schoon en snijd ze grof. Strooi peper en zout op het konijn.Laat het pakje boter smelten in de pan,bruin laten worden. Konijndelen om en om bruin bakken. Haal het konijn uit de pan en voeg de uien aan de jus toe.Bruin laten worden.Meng het zakje hacheekruiden met de azijn en voeg toe aan de jus. Voeg de 2 flesjes donker bier toe.Saus goed doorwarmen en doorroeren.Voeg de bruine suiker toe.Leg de konijndelen terug in de jus. Leg plm.6 laurierblaadjes op het konijn.Mee laten sudderen. Regelmatig keren en doorrroeren om aanzetten te voorkomen.Om de jus wat te binden kun je de plakjes peperkoek klein maken en mee laten sudderen. Eet smakelijk.
Receptnummer: 9469 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Dit is al een heel oud recept.Het duurt wel 1 uur maar het is zo lekker dat ik het jullie niet wilde onthouden.Groetjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept