Nieuws   Zoeken 

Tine's Japanse fruitpuddinkjes
Ingredienten: (2 pers.):
1 blikje kokosmelk,
1dl.melk,
5 blaadjes witte gelatine,
50gr.suiker,
2 eetlepels gembersiroop,
1 klein stukje verse gember,
1 doosje aardbeien,
1 doosje aalbessen,
1 perzik of nektarine of 2 abrikozen
Bereiding:
Rasp de gember fijn,Kook de melk met de suiker en de geraspte gember even op laag vuur op.Week de gelatine in ruim koud water.Rits de aalbessen,pluk de kroontjes van de aardbeien.Schil de perzik of nektarine of abrikozen en snijd ze in stukjes.Giet de warme melk door een zeef en voeg de gembersiroop toe.Knijp de gelatine goed uit en los dit op in de warme melk.Laat de vloeistof even afkoelen(niet stollen)Doe het fruit in een platte lage vorm,en giet de bijna gestolde melk erop.Laat nu door en door in de koelkast afkoelen.Snijd met een scherp mesje blokjes uit de pudding.
Receptnummer: 9470 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Deze tijd van volop heerlijk fruit een afwisseling voor een zalig toetje.Stond in Elle,gelijk gemaakt en lekker!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept